Plavby Olomouc zahájily pátou sezónu. Turisty čeká řada novinek

23. 04. 2019

Už pátým rokem brázdí řeku Moravu v hanácké metropoli loď Marie Terezie. Poznávací a zážitkové plavby Olomoucí pokračují i v době, kdy koryto řeky prochází rekonstrukcí. Kvůli stavbě protipovodňových opatření v centru města byly přesunuty na nový, neméně atraktivní úsek. Vyplouvá se z přístaviště U Vodníka na Nových Sadech.

Od historie a památek se přesuneme k poznávání přírodních krás, proto jsme novou plavbu pojmenovali Poznávací plavby přírodní Olomoucí. V nabídce máme i vícehodinové plavby na úseku třikrát delším, než byl ten historický. Chystáme školní výlety a nově přibydou i příměstské tábory. Novinkou je také to, že se budeme starat o zdejší zázemí s občerstvením, takže se naši návštěvníci před plavbou či po ní mohou náležitě občerstvit. Samozřejmě nás opět čeká nespočet kulturních akcí a setkání napříč generacemi,“ upřesnil za organizátory Šimon Pelikán.

První plavby byly zahájeny v sobotu 13. dubna. Každodenní plavby probíhají v rozsahu, na který jsou návštěvníci zvyklí už z loňska. Veškeré informace najdou zájemci na stránkách www.plavbyolomouc.cz.

Pod Plavby Olomouc patří i pojízdný OLOŠLAP, který letos poprvé vyjel už na konci března. Stejně jako v letech předchozích, také tentokrát jsou v nabídce tradiční soukromé i historické jízdy s výkladem. Chybět nebudou ani novinky.

Ve spolupráci s městem připravujeme během poznávacích jízd možnost prohlídky Krytu civilní obrany a také jedno velké překvapení, na jehož odhalení si musí turisté ještě chvilku počkat,“ dodal Šimon Pelikán.

V srpnu navíc znovu proběhne festival Řeka má duši. Dějištěm bude osvědčené jezírko ve Smetanových sadech. Aktivity finančně podpořil Olomoucký kraj.

Plavby Olomouc zahájily pátou sezónu. Turisty čeká řada novinek


Poslední změna 23. 04. 2019 08:27:39