Oslavte s Olomouckým krajem Svátek seniorů

26. 09. 2014

V úterý 7. října pořádá Olomoucký kraj ve Vlastivědném muzeu v Olomouci akci Svátek seniorů. Tato kulturní událost, na kterou je vstup zdarma, je určena všem seniorům jako poděkování za jejich celoživotní zásluhy pro rodinu a blízké. Olomoucký kraj chce touto událostí také podpořit mezigenerační soužití. Záštitu nad akcí převzala Yvona Kubjátová, náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje.

Senioři se mohou těšit na pódiová vystoupení moderovaná Jiřím Helánem, dále se představí organizace Olomouckého kraje.

Na první den října připadá u nás zatím spíše neznámý Mezinárodní svátek seniorů, ve většině zemí světa si jej však lidé připomínají již od roku 1998. Tento svátek nabízí nejen oficiální rámec pro zdůraznění vřelých vztahů dětí k vlastním prarodičům, ale zároveň také představuje příležitost pro naplňování myšlenky aktivního znovuzapojování seniorů do společenského dění. Asi každého napadne přinést ve sváteční den seniorce květinu, pozvat dědečka na skleničku, nabídnout prarodičům společnou návštěvu divadla, koncertu nebo výstavy. Neméně cenné ovšem může být z pohledu dříve narozených i prosté a zdánlivě obyčejné posezení u kávy v úzkém rodinném kruhu nebo příjemné kavárně či cukrárně.

Cílem oslav Svátku seniorů v řadě českých a moravských měst je i vyjádření společné úcty, která seniorům právem patří, jako vděk za jejich lásku, péči a práci pro společnost.

Více informací naleznete na http://www.svateksenioru.cz/olomouc-program-oslav.

poster-ss014-olomouc.jpg


Poslední změna 26. 09. 2014 10:05:54