Nemocnice Přerov startuje další sérii kurzů pro sanitáře

22. 08. 2017

Nemocnice Přerov na podzim startuje novou vlnu akreditovaných kurzů pro pozici sanitáře. V prvním pololetí letošního roku kurz úspěšně absolvovaly téměř dvě desítky zájemců a více než čtvrtina z nich obratem projevila zájem o práci přímo v přerovské nemocnici. S ohledem na velký zájem ze strany veřejnosti nyní nemocnice vypisuje na říjen nové kolo kurzů a srdečně zve zájemce o práci ve zdravotnictví. Uzávěrka přihlášek je však již na konci prázdnin.

Akreditovaný kurz sanitáře zahrne celkem 180 vyučovacích hodin, které jsou rozděleny na 100 hodin teoretické výuky a 80 hodin praxe. „Kurz bude trvat přibližně tři měsíce, přičemž pracující zájemci budou potřebovat deset dní dovolené na souvislou praktickou část. Během těchto deseti dní bude probíhat praktická výuka na lůžkových odděleních a v laboratořích Nemocnice Přerov,“ vysvětluje Bronislava Budinová, hlavní sestra Nemocnice Přerov s tím, že teoretická výuka bude realizovaná v přednáškovém sále Nemocnice Přerov.

Absolvent kurzu bude moci vykonávat práci v oblasti zdravotní péče, kdy se pod odborným dohledem zkušeného zdravotnického pracovníka bude podílet na poskytování zdravotní péče ve zdravotnických zařízeních v oblastech preventivní, léčebné, rehabilitační, neodkladné, diagnostické, dispenzární, laboratorní, lékárenské a ošetřovatelské péče.

Sanitářský kurz v Nemocnici Přerov bude probíhat v průběhu posledního čtvrtletí, přičemž přesný termín zahájení kurzu zatím není stanoven. Přihlášky je možné posílat do konce prázdnin a výuka pak bude probíhat stejně jako v prvním pololetí dvakrát týdně a zakončena bude do konce roku 2017 vykonáním praktické a teoretické zkoušky před zkušební komisí. Úspěšní absolventi získají osvědčení o odborné způsobilosti k výkonu povolání sanitáře s neomezenou platností.

„Uzávěrka přihlášek na kurz akreditovaný Ministerstvem zdravotnictví ČR je již 31. srpna, proto prosíme zájemce, ať určitě neváhají,“ dodává Bronislava Budinová s tím, že zúčastnit kurzu se mohou všichni zájemci starší osmnácti let s dobrým zdravotním stavem a ukončeným základním vzděláním. Úspěšní absolventi pak mohou ihned získat práci v Nemocnici Přerov.

„Cena kurzu je šest tisíc korun a velkou výhodou pro úspěšné absolventy je okamžitá možnost zaměstnání v Nemocnici Přerov,“ uzavírá Bronislava Budinová s tím, že zájemci se mohou hlásit do 31. srpna buď e-mailem na adrese bronislava.budinova@npr.agel.cz nebo osobně v kanceláři hlavní sestry nemocnice Bronislavy Budinové.

 

Nemocnice Přerov startuje další sérii kurzů pro sanitáře


Poslední změna 22. 08. 2017 11:50:25