Na Memoriál Pavla Romana přijedou krasobruslaři z jedenácti zemí

20. 11. 2014

Více než třicet párů z jedenácti zemí se letos zúčastní jubilejního 20. ročníku Memoriálu Pavla Romana v tancích na ledě, který bude olomoucký zimní stadion hostit od pátku 28. listopadu do neděle 30. listopadu. Návštěvníci uvidí jízdy mladých nadějí i zkušených krasobruslařů. Závodu, který je zařazen v kalendáři mezinárodní bruslařské unie (I.S.U.), se zúčastní žáci, junioři i senioři.

"Největší zastoupení budou mít na memoriálu juniorské páry, kterých se přihlásilo čtrnáct včetně dvou českých Koníčková – Lang a Kuzmich - Sinicyn. Bohatou účast očekáváme i u seniorů, v této kategorii se v Olomouci přestaví i český pár Mansour - Češka a domácí olomoucký pár Altinakisová - Báča,“ uvedla ředitelka memoriálu Zdenka Wertheimerová.

Podle vedoucí organizační komise závodu Moniky Konečné budou patřit k největším favoritům v seniorské kategorii naši reprezentanti Mansour - Češka. "Do umístění nicméně může promluvit i rakouský pár Silná - Kurakin,“ řekla Konečná. Doplnila, že výsledky olomouckého závodu se budou seniorům započítávat do žebříčku I.S.U pro letošní sezonu.

Olomoucký memoriál začne pátečními tréninky. Soutěž se uskuteční v sobotu a neděli, kdy v podvečer vyvrcholí exhibicí vítězů jednotlivých kategorií, hostů a členů místního olomouckého krasobruslařského klubu.

Akce se v Olomouci tradičně koná již od roku 1968 na památku čtyřnásobného mistra světa v tancích na ledě a olomouckého rodáka Pavla Romana, který zemřel při autonehodě v roce 1972, krátce po svých devětadvacátých narozeninách. Tituly Roman získal se svou sestrou Evou v letech 1962 až 1965.

Více informací zde.

memorial.jpg
Soubor typu .pdfpozvánka a program(474,5 kB)stáhnout


Poslední změna 20. 11. 2014 10:12:52