Kraj projednal rozvojovou strategii. Důraz klade na inovace

23. 05. 2023

Aby bylo jednou provždy jasné, kam Olomoucký kraj směřuje, řídí se při své práci Strategií rozvoje kraje. Jejím každoročním vyhodnocením se zabývají krajští zastupitelé. Dokument klade velký důraz na inovace a podporu kvalitního vzdělávání.

„Rozvojová strategie obsahuje vize a úkoly, které zajistí, aby byl náš region v budoucnu konkurenceschopný, aby se zde lidem dobře žilo a mohli přitom využívat moderních technologií. V praxi se to projevuje například krajskou podporou inovačního centra, které se zaměřuje třeba na rozvoj takzvaných startupů,“ uved Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kraj proto podporuje vznik takzvaných HUBů, které umožní rychlejší rozvoj inovací a podnikatelských nápadů. V rámci vzdělávání pak hejtmanství pomáhá studentům s financováním zahraničních studijních pobytů. Rozvojová strategie řeší také otázky sociálních služeb, zdravotnictví, dopravy, podpory venkova a kultury.

Na úrovni kraje se nám podařilo odstartovat první vlajkové projekty. Jde například o Restart Šumperska a Jesenicka. Díky těmto pilotním akcím získáváme důležitou zpětnou vazbu, kterou využijeme v budoucnu,“ dodal Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje.

Celou strategii si mohou lidé prohlédnout na webových stránkách olkraj.cz, a to včetně podrobností k vlajkovým projektům. 

Kraj projednal rozvojovou strategii. Důraz klade na inovace


Poslední změna 23. 05. 2023 13:18:22