Horování se podívá do daleké Kanady i k českému Labi

14. 11. 2014

Na konci listopadu se v Šumperku uskuteční setkání horolezců, dobrodruhů, turistů a milovníků extrémních sportů. Akce s názvem Horování nabídne vedle hlavního sobotního programu také samotný večer věnovaný outdoorovým filmům.

Hlavní program 22. ročníku Horování přivítá v sobotu 29. listopadu ve velkém sále DK Šumperk od 17 hodin přední horolezce a dobrodruhy; Libora Uhera (Broad Peak), Lucku Hrozovou (Ice Ice Baby), Romana Genčuru (lezení v Kanadě), Jendu Pletichu (Ti z Labského údolí), Romana Kamlera (lezení v Kanadě) a Stoupu Janáka (Jak šel čas). Autorem tradiční doprovodné výstavy fotografií bude letos Pepé Piechowicz, který představí kolekci snímku s názvem Na konečcích prstů.

Den před hlavním programem v pátek večer mohou strávit milovníci hor ve společnosti extrémních lidských výkonů na filmovém plátně. „Ve spolupráci s přehlídkou Snow Film Fest jsem vybrali ty nejzajímavější snímky a připravili filmovou scénu Horování. Promítat začneme v pátek 28. listopadu v 18 hodin v kině Oko,“ zve pořadatel Ondřej Polák. „Filmová scéna Horování nabídne přehlídku těch nejlepších filmů se zimní tématikou, které byly v předchozím roce oceněny na nejprestižnějších světových festivalech,“ doplnil Polák.

Také letošní ročník Horování doprovodí v sobotu populární dopolední soutěže na třech základních školách v lezení na umělé stěně, které začnou o půl desáté ráno.

Více na webu www.dksumperk.cz/horovani.

horovani.jpg


Poslední změna 04. 07. 2023 14:40:28