Hejtman půjde pod břitvu

01. 07. 2019

Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk přijde o svůj léta pěstovaný knír. Dal ho totiž všanc charitativnímu projektu Oholíme hejtmana, ve kterém jde o nasbírání co nejvíce peněz pro hendikepované děti z Mohelnicka. Okleštěk vloni prohlásil, že každou darovanou korunu zdvojnásobí ze svého, a pokud se na dárcovském účtu nastřádá alespoň 150 tisíc korun, nechá se oholit. Dárci stanovený limit překonali. Na lazebnické křeslo posadí hejtmana v pondělí 8. července v olomouckém salónu Capone Barbershop.

„Chci poděkovat všem lidem, kteří na charitativní projekt přispěli. Sice kvůli nim přijdu o knír, ale zato můžeme mít všichni společně pocit, že jsme pomohli dobré věci. A to je mnohem důležitější než moje vousy,“ uvedl hejtman.

Aktuální zůstatek na dárcovském účtu, který hejtman v nejbližších dnech navíc zdvojnásobí, činí 150.958,- korun. Na konto 115-8803540277/0100 mohou lidé posílat peníze dál. Mezi těmi, kteří tak dosud učinili, jsou desítky soukromých osob, malé podniky i velké firmy.

„Počítá se každá koruna. Sbírkový účet bude pro dárce otevřen až do 31. března 2020, takže kdo ještě nestihl přispět, má stále šanci. Vybrané peníze poslouží na dopravu hendikepovaných dětí do speciální školy v Mohelnici,“ upřesnil účel sbírky hejtman Okleštěk.

O podporu projektu Oholíme hejtmana se ucházelo celkem osm organizací - mezi nimi například Senior klub v Cholině nebo dětský hospic. Konečného adresáta veřejné podpory vybrali lidé formou internetového hlasování.

Hejtman půjde pod břitvu


Poslední změna 01. 07. 2019 10:13:45