Díky kraji má nemocnice modernizované oddělení

24. 01. 2018

Po devítiměsíční rekonstrukci má Nemocnice Přerov moderní hematologicko-transfúzní oddělení. Investici ve výši 13 miliónů korun zaplatil Olomoucký kraj. Vyššího komfortu se dočkají nejen dárci krve a plazmy, ale i lékaři a zdravotnický personál.

„Po nedávném otevření nové onkologické ambulance je modernizované transfúzní oddělení druhou výraznou investicí kraje v přerovské nemocnici. Jsem rád, že i v tomto případě byly krajské peníze účelně využity,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Během rekonstrukce došlo ke kompletní výměně oken, vhodnějšímu rozložení pracovišť a zvýšení  počtu  odběrových lůžek  ze čtyř na šest. Po dobu stavebních prací fungovalo oddělení v náhradních prostorách.

„Rekonstrukce se uskutečnila po zhruba 18 letech od posledních úprav a byla plánována dlouhodobě, protože došlo ke změně struktury odběrů, navýšily se počty dárců krve a změnily se také provozní a technické požadavky na pracoviště,“ dodal Jiří Ševčík, místopředseda představenstva Středomoravské nemocniční, pod kterou přerovský špitál patří.

Slavnostní otevření nového hematologicko-transfúzního oddělení v Přerově


Poslední změna 24. 01. 2018 06:34:15