Burza práce a vzdělání v Olomouci nabídne poučení i zábavu

07. 10. 2022

Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a Svaz průmyslu a dopravy ČR zvou širokou veřejnost na Burzu práce a vzdělání, která proběhne ve čtvrtek 13. října od 9 do 17 hodin v pavilonu A na Výstavišti Flora v Olomouci. Vstup na akci je zdarma.  

Účast přislíbily čtyři desítky nejvýznamnějších zaměstnavatelů z Olomouckého kraje z nejrůznějších odvětví. Své zastoupení zde bude mít i Krajský úřad Olomouckého kraje a spolu s ním se na burze představí také osmadvacet vybraných středních a vysokých škol, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé zájem.

Burza je určena nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol a stávajícím studentům. Všichni dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. V neposlední řadě je samozřejmě pamatováno přímo na žáky posledních ročníků základních škol, kteří o svém studijním zaměření nebo budoucím zaměstnání teprve uvažují.

Pracovníci Úřadu práce ČR nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své pracovní uplatnění – ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst. Lidé se mohou zastavit také u stánku Okresní správy sociálního zabezpečení nebo Státního úřadu inspekce práce.

Kromě stánků láká burza na zajímavé exponáty, včetně policejní a vojenské techniky. Například Univerzita Palackého připravila pro zvídavé návštěvníky řadu atrakcí z oblasti fyziky a chemie – práci s vývěvami, termokamerami, odstředivkami, 3D tiskárnami, roboty a chybět nebudou ani různé elektrochemické pokusy. Zájemci si dále budou moci vyzkoušet jízdu v simulátoru formule F1 a přihlížet ukázkám výcviku služebních policejních psů. Pro děti a mládež je připravena soutěž o atraktivní ceny a na místě bude i takzvaná Živá knihovna, kde si žáci vyzkouší například odběr krve, výrobu cukrovinky nebo smontování těžítka.

Veškeré informace o burze, včetně seznamu vystavovatelů, najdou zájemci na www.burzapav.cz.

Burza práce a vzdělání v Olomouci nabídne poučení i zábavu


Poslední změna 07. 10. 2022 09:02:07